söndag 8 mars 2009

Karnak


Det väldiga tempelkomplexet Karnak kallades ursprungligen Ipet-isut – "Den heligaste av platser" – och är världens största forntida religiösa plats. Uppförandet började på 1500-talet f.Kr. och fortlöpte under ett trettiotal olika faraoner, vilket ledde till den mångfasetterade prakt Karnaks skatter idag uppvisar, och är förståeligt nog en av de mest välbesökta sevärdheterna i Egypten.

För gillar man att imponeras av monumental arkitektur så är detta ett självklart resmål; här i forna Thebe formligen kryllar det av tempel och kapell, statyer och sfinxer. För att inte tala om de 16 raderna av totalt 134 stycken gigantiska pelare, mellan tio och 22 meter höga och med en diameter på över tre meter.

Resa dit:
Flyg till Kairo eller Luxor, därifrån buss eller taxi

Prisexempel:
Köpenhamn - Kairo: fr. 3289 kr med Lufthansa.

Källor / Läs mer:
- Wikipedia
- TourEgypt

Bild: Son of Groucho

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag tycker att det här är en riktigt kul ide! Det enda jag saknar är någon slags uppgift om boende, jag använder ofta www.trivago.se när jag ska boka hotell, där finns en prisjämförare så att man ser vilken av alla stora bokningssajter som erbjuder det bästa priset... Exempel för Luxor: http://www.trivago.se/luxor-69/hotell

    SvaraRadera